Jezdíte na kole, běháte, nebo jednoduše chodíte na dlouhé procházky se psem či hrajete fotbal se svým dítětem? Každá forma fyzické aktivity je nad zlato. Stejně tak důležitá je správně vyvážená strava, ve které nesmí chybět skupiny výrobků uvedené v doporučeních Národního centra pro výživové vzdělávání. Jednou z těchto složek je bílé maso, které se …
krůtí maso
Krůta – od vidlí po vidličku
Krůta se podává na evropské stoly od 16. století. Od té doby uplynulo už tolik let, že jsme ji lépe poznali, zejména z hlediska chovu. V současné době díky těmto znalostem můžeme zajistit optimální podmínky růstu, což má vliv na kvalitu a bezpečnost masa, které se dostává na stoly spotřebitelů. Zde je několik klíčových informací …
Krůta v kuchyni na jaře
Krůtí maso má vysoký obsah bílkovin, je zdrojem vitaminů B3, B6, B12 a také draslíku, fosforu a zinku. Kromě toho má také mnoho dalších výhod, mimo jiné kulinářskou různorodost. Se zeleninou, vařené, s přídavkem exotických chuťových tónů nebo jako složka polévky – to jsou jen některé příklady jeho použití. Představujeme vám špetku informací o krůtím …